Hem » Bengt Magnussons liv och karriär

Bengt Magnussons liv och karriär

by Christian Krog
Bengt Magnussons liv och karriär

Bengt Magnusson är journalisten och programledaren med den djupa rösten, som har läst nyheter i tv4 och programlett flera program, däribland Vem vill bli miljonär och Faddergalan. Han har även varit julvärd och arbetat med både radio och tv-sporten. Han har helt enkelt gjort det mesta inom tv. 

Snabbfakta om Bengt Magnusson

Fullständigt namnBengt Robert Rickard Magnusson 
YrkeJournalist och programledare
Ålder72 (år 2022)
CivilståndGift

Bengt Magnusson och tv4

Bengt Robert Rickard Magnusson föddes år 1950 i Ystad. På 1970-talet gick han journalisthögskolan i Stockholm och fick sedan anställning vid Sveriges Radio. Sedan dess har han arbetat med både radio och tv och du känner säkert igen hans röst när du hör den. Han arbetade på SVT i många år, innan han gick över till tv4. Han var faktiskt med på tv4 redan vid start och har arbetat där sedan 1990. Det var Bengt Magnusson som ledde den första 22-sändningen av Nyheterna på tv4. 

Magnusson är alltså en gammal räv på tv4. När han har fått frågan om när han tänker gå i pension svarar han att han trivs på tv4 och gärna jobbar kvar så länge de vill ha honom. Man kan alltså anta att han verkligen har hittat rätt arbetsplats. Men vad har Bengt Magnusson i lön, med så många års erfarenhet? Han tjänar cirka 121 405 kronor i månaden, enligt Nyheter24. Inga småslantar direkt. 

Programledarjobb

Eftersom Bengt Magnusson har varit aktiv sedan 1970-talet har han så klart hunnit med en hel del. Här är ett litet urval:

  • 1993-1996, programledare för SOS på liv och död. Även kallat På liv och död. 
  • 1994, programledare för Jakten på den röda rubinen. 
  • 2000-2003, programledare för Vem vill bli miljonär. 
  • 1998-2009, programledare för Faddergalan. 

Full fart i många år, med andra ord. 

Familj

Även om Bengt Magnusson har haft stora framgångar inom sitt yrke har han givetvis ett privatliv också. Och en liten familj. Sedan 1975 har Bengt och hans hustru Karin Enberg Magnusson varit ett par. Enligt Bengt var det kärlek vid första ögonkastet och paret flyttade ihop omedelbart. Tillsammans har de dottern Sanna Kasandini Magnusson, som i sin tur har två barn. Bengt Magnusson är alltså morfar till två pojkar. 

Bengt Magnusson cancer

Livet har inte enbart varit guld och gröna skogar för Bengt Magnusson, även om det lätt ser ut så när hans framgångar listas. Innan han och frun fick sin dotter genomgick de flera år av ofrivillig barnlöshet och IVF, vilket kan vara mycket psykiskt påfrestande. Deras dotter är adopterad från Indonesien. Även relationen med Karin har ibland varit svår att få ihop, eftersom Bengt oftast arbetar på obekväma tider och Karin har arbetat som frilansande regissör. 

Under många år bodde hon i Luleå och han i Stockholm, vilket gjorde att de endast träffades på helgerna. Det kan vara slitsamt för en relation, men de har bevisligen fått det att fungera ändå. Eftersom de har varit tillsammans i nästan 50 år har de tydligen något speciellt. Kanske är de #couplegoals, som ungdomarna säger?

År 2015 drabbades Bengt Magnusson av cancer. Det är givetvis en omtumlande och läskig diagnos, för alla. Enligt honom själv hade har tur i oturen och mådde inte särskilt dåligt av cellgifterna. Det gjorde att han snabbt var tillbaka i rutan och ledde nyheterna på tv4 som vanligt. År 2021 uttalade han sig om sin hälsa och rapporterade då att många tecken tydde på att cancern var helt borta. 

Bengt Magnusson gitarrist

Är programledarveteranen även gitarrist? Nej, men det finns en annan gitarrist vid namn Bengt Magnusson. Båda Bengt har faktiskt arbetat med radio, men på olika sätt. Gitarr-Bengt har gjort radiospelningar i flera länder, driver en teater och arbetar även som arrangör och tonsättare. Kanske är alla som heter Bengt Magnusson drivna och skickliga, inom sina yrken?

You may also like