Hem » Hur blir man rik?

Hur blir man rik?

by Christian Krog
money3

Hur blir man rik? Det är inte självklart att alla vill bli rika på pengar. För många är det däremot viktigt att få ett lyckligt och rikt liv. Om du vill bli rik och förmögen, är den brutala sanningen oftast, att du måste arbeta hårt. Den som jobbar och sliter, men inte slösar med sina pengar, kan till slut ha en bra slant på sitt bankkonto. 

Hur man blir rik

Ett lättsamt sätt att svara på frågan “hur blir man rik på pengar” är att du kan välja rätt föräldrar. Att aldrig behöva anstränga dig, kan emellertid vara bedrägligt. Du kan till slut få ett tråkigt och innehållslöst liv. En rikedom som baseras på ärvda tillgångar, kan av utomstående betraktas med en nedlåtande attityd. Oavsett hur duktig du varit på att förvalta ditt arvegods, får du inte något erkännande. 

Du får störst respekt om du börjar en affärsverksamhet med “två tomma händer” och därefter lyckas få ihop en förmögenhet. Verkligheten är den att en sådan resa ofta kräver risktagande med lånade pengar. Inte sällan måste resan kryddas med tur i affärer.

Hur blir man rik på fonder och aktier?

Om du från början har ett sparkapital, kan du ha heltidsjobb med aktier. Idag finns det så kallade daytraders, som köper och säljer börsaktier under dagen. En daytrader lever på de små rörelser som aktiekurser uppvisar under en dag. Det finns aktier som bara behöver gå upp och ner med några ören per aktie för att du skall tjäna en slant under dagen. Om du sätter dig in i aktier och fonder kan du jobba heltid hemifrån som daytrader.

Hur blir man rik i Sverige?

Så hur blir man rik i Sverige? Det är lite av en nidbild, att du inte kan arbeta ihop en förmögenhet i Sverige. Ofta hänvisas till att vi har alldeles för högt skattetryck i landet. Sanningen är nog den att oavsett om du är löntagare eller företagare kan du tjäna pengar och bli rik. 

En definition på att bli rik kan sägas vara att bli ekonomiskt oberoende. Du kan bli av med ditt jobb och leva resten av ditt liv utan att behöva ta ny anställning. Flera studier visar att fler och fler människor i Sverige lyckats med detta konststycke. 

You may also like