Hem » Aktiviteter att göra när du har en liten stund över

Aktiviteter att göra när du har en liten stund över

by Christian Krog

Det finns alltid något man kan göra, oavsett hur liten tid man har! Många gånger fastnar vi med mobilen och skrollar på sociala medier när vi har en stund över. Det finns dock många saker att göra för att spendera tiden på lite annat än att bara skrolla. Vi ska kika på några olika förslag som du kan inspireras av.

Vilka aktiviteter finns det för personer som bara har en liten stund över?

Det finns många aktiviteter för personer som bara har en liten stund över. Man kan gå en promenad, läsa en bok eller titta på tv. Man kan också träna lite, göra något kreativt eller spela ett spel. Det finns alltid något att göra, oavsett hur mycket tid man har tillgänglig. Det viktigaste är att man passar på varje gång man har chansen att göra någonting.

Vad kan man göra med mobilen en stund, förutom att skrolla på sociala medier?

Det finns mycket att göra på mobilen förutom att skrolla på sociala medier. Du kan tillexempel:

  • Spela ett nytt spel
  • Stegvis lära dig ett nytt språk
  • Spela några rundor på en slottmaskin, som https://slottar.com/
  • Läsa fakta om något som intresserar dig
  • Lyssna på en ljudbok eller podcast

Ta hand om något praktiskt som du har skjutit upp, till exempel städa undan lite, tvätta eller svara på mejl och brev.

Det är alltid skönt att få lite praktiska saker gjorda, och det är ofta mycket enklare att göra dem när man har lite tid över. Städa undan lite, tvätta eller svara på mejl och brev är alla bra saker att göra när man har lite tid över, och det känns alltid skönt att få dem gjorda. Man kan också passa på att göra något roligt som man inte hinner med annars, till exempel se en film eller ta en promenad i parken. Det är alltid trevligt att ha lite praktiska saker gjorda, och det är ofta mycket enklare att göra dem när man har lite tid över. 

Vi alla har platser hemma som inte alltid får så mycket kärlek eller omtanke när det gäller städning eller organisation. Oftast så tar det inte så lång stund att ta tag i dem, så har du en låda eller skåp hemma som inte är organiserat som skulle behöva en omgång.

Passa på att träna lite extra – gör yoga, stretching eller ta en powerwalk.

Att träna är ett av de bästa aktiviteterna du kan göra med din tid. Man får frisk luft, motion och man känner sig allmänt bra efteråt. Det finns många olika sätt att träna på  man kan göra yoga, stretching eller ta en powerwalk. Att göra yoga är perfekt för den som vill ha en lugn och skön stund i naturen. Stretching är bra för den som vill ha lite mer energi och rörlighet i kroppen. Powerwalk är perfekt för den som vill bränna lite extra kalorier och få igång cirkulationen. Oavsett vilken motion man väljer, kommer man alltid att må bra av det!

Har du bara en liten stund över för träning kan du hitta många videos med korta träningsrutiner som ger mycket. Det finns något för alla nivåer och tidsintervaller.

Om man inte vill använda sin telefon, dator eller tv, vad finns det för andra aktiviteter man kan göra istället?

Det finns många olika aktiviteter man kan göra istället för att använda sin telefon, dator eller tv. Man kan läsa en bok, gå ut och ta en promenad, spela ett spel, lyssna på musik eller träffa vänner. Det finns många saker man kan göra för att inte bara sitta framför en skärm hela tiden. Man kan upptäcka nya saker och lära sig nya saker. Det är bra för både kroppen och hjärnan att variera sin aktivitet och inte bara sitta still hela tiden.

Köp en tidning eller en bok på ett ämne som intresserar dig, ha den med dig när du går någonstans eller liggandes hemma på ett ställe som påminner dig om att läsa i den då och då. Du behöver inte läsa allt på en gång, små bitar då och då ger också mycket.

Hur kan man planera sina aktiviteter så att man inte slösar bort sin tid?

Det finns många olika sätt att planera sina aktiviteter, och det beror helt på hur man vill tillbringa sin tid. Man kan antingen planera aktiviteterna i förväg, eller bara ta det lugnt och göra det man har lust med. Det viktigaste är att man inte slösar bort sin tid, och att man hittar något som man verkligen gillar. Man kan till exempel läsa en bok, gå på en promenad eller träna. Det finns ingen rätt eller fel sätt att planera sina aktiviteter, utan det handlar bara om att hitta något som passar ens egna behov och intressen.

Det finns många saker att göra när man har en stund över, oavsett om det är på jobbet eller hemma. Ta vara på tipsen och få ut mer av din fria tid!

You may also like