Hem » Anne with an E

Anne with an E

by Christian Krog

TV-serien ”Anne with an E” är löst baserad på bokserien Anne på Grönkulla, skriven av kanadensiskan Lucy Maud Montgomery. Böckerna har vunnit många läsares hjärtan i generationer, inte minst här i Sverige. Även TV-serien fick ett varmt mottagande när den fösta säsongen hade internationell premiär på Netflix.

Ämnen som berör publiken

I ”Anne with an E” har skaparna skickligt knutit ihop grundhistorien med ämnen som berör många, inte minst ungdomar. Den har blivit hyllad för sina olika teman som exempelvis jämställdhet, homosexualitet, föräldralöshet och psykisk sjukdom. De säsonger som blivit producerade finns att se på Netflix även i Sverige, för den som inte bekantat sig med serien.

Blir det en fjärde säsong av Anne With an E?

Efter tre säsonger lades TV-serien ner 2019. Det var i första hand inte för att serien hade få tittare, utan på grund av en dispyt mellan det kanadensiska produktionsbolaget CBC som var upphovsman till serien, och Netflix som stod för distributionen. CBC hävdade då att det skulle komma en ny säsong från det egna bolagets sändningar, men i skrivande stund har det ännu inte skett.

En sak är dock säker, och det är att många tittare saknar Anne och hennes vänner. Protesterna har varit högljudda från fansen, inte minst via en kampanj med hashtaggen #renewannewithane på sociala medier.

You may also like