Hem » Borsta tänderna före eller efter frukost

Borsta tänderna före eller efter frukost

by Christian Krog

Frågan om Tandborstning: Före eller Efter Frukost

Händer upp om du någonsin har ställt dig själv frågan ”borsta tänderna före eller efter frukost”? Om så är fallet, är du inte ensam. Det är en fråga som delar tandhygienvärlden, och det finns starka argument på båda sidorna. Låt oss dyka rakt in och bryta ner det för dig.

Fördelarna med att Borsta Tänderna Före Frukost

Att borsta tänderna direkt efter att du vaknar, innan du ens tar din första tugga av frukost, kan ha sina fördelar. En av de främsta fördelarna är att det tar bort plack och bakterier som har ackumulerats i munnen över natten.

Fördelarna med att Borsta Tänderna Efter Frukost

Å andra sidan, de som föredrar att borsta tänderna efter frukost hänvisar ofta till vattnets neutraliserande effekt på syrorna från frukostmaten, vilket skyddar emaljen på tanden.

När att Borsta Fördelar Nackdelar
Före Frukost Tar bort plack och bakterier i munnen över natten Kan öka känsligheten för varm eller kall mat
Efter Frukost Neutraliserar syrorna från frukostmaten Att borsta direkt efter att ha ätit kan skada emaljen

Är det alltså bättre att borsta tänderna före eller efter frukost?

Det korta svaret är – det beror på. Om du äter frukost med hög syrahalt, kanske det är bäst att vänta en stund innan du borstar tänderna. Om du går med den första metoden, kom ihåg att skölja munnen med vatten efter att ha ätit frukost för att skydda dina tänder från syror.

Slutsats

Oberoende av om du väljer att borsta tänderna före eller efter frukost, är det viktigaste att du borstar ordentligt och regelbundet. Använd en fluortandkräm och kom ihåg att alltid byta ut tandborsten var tredje till fjärde månad.

You may also like