Hem » Perikles var ska vi sova inatt

Perikles var ska vi sova inatt

by Christian Krog

Vad är ”Perikles var ska vi sova inatt”?

”Perikles var ska vi sova inatt” är titeln på en populär låt av det svenska bandet Perikles. Den här jojken har varit en hit på dansbanorna och i radio sedan den släpptes, och fortsätter att älskas och spelas i stort sett överallt. Ställer du dig själv frågan ”var ska vi sova i natt?” Jag tror att alla vi kan relatera till den längtan och osäkerhet som uttrycks i låten.

Vem är Perikles?

Bestående av fem medlemmar, har Perikles varit en del av det svenska musiklandskapet sedan starten 1983. Deras distinkta rock/popstil, kombinerat med en stark dragning till dansmusik, har resulterat i en lång rad hits, med ”Var ska vi sova inatt” som en av de mest minnesvärda.

Nu, dyk ner med mig i lite mer detaljer, ska vi?

Bandnamn Grundat Genre
Perikles 1983 Rock / Pop / Dans
Hitlåt ”Var ska vi sova inatt” Sommarhit 2002

Vad gör ”Perikles var ska vi sova inatt” speciell?

Det finns något riktigt fängslande med ”Perikles var ska vi sova inatt”. Kanske är det melodin, vilken är direkt öronfångande och inbjuder till dans och glädje. Eller så kan det vara texten, ett reflektion av ung livets osäkerhet och spänning. Möjligen är det kombinationen av de två som gör låten till den tidlösa klassiker som den har blivit.

För alla musikälskare där ute…

…ta chansen att någon gång uppleva Perikles live. Låt ”Var ska vi sova inatt” förflytta er till sommaren 2002 och alla känslor och minnen som låten för med sig. Let´s rock this summer med Perikles!

Till sist, en liten lista…

  • Lyssna på Perikles.
  • Dansa till ”Var ska vi sova inatt”.
  • Upplev nostalgi och glädje.
  • Var inte rädd för att sjunga med!

Nå, var ska vi sova inatt?

You may also like