Hem » Jensens Böfhus – kött, burgare och barnvänligt

Jensens Böfhus – kött, burgare och barnvänligt

by Christian Krog
burger

De bästa bitarna från danskt “hygge” sprider sig gärna över sundet och vidare norrut i Sverige. Jensens Böfhus och dess goda “comfort food” utgör inget undantag från denna regel. Den danska restaurangkedjans korståg har nått Stockholm, medan norrlänningarna får vänta ett tag till.

Korta fakta om Jensen Böfhus, från Malmö till Stockholm:

Vem?Jensens Böfhus är en dansk restaurangkedja med ett tjugotal restauranger
Var?Jensens Böfhus finns också i Malmö, Jönköping och Stockholm
Vad?Jensens Böfhus erbjuder biff, burgare och glassbar med lekrum för de yngre samt cocktails och biff för de äldre
Varför?På Jensens Böfhus finner du en familjärt avslappnad samvaro 

Biff och annat gott på Jensens Böfhus

Jensens Böfhus ingår i Danske Familierestauranter A/S och det företagsnamnet antyder vilken profil de faktiskt eftersträvar. De vill vara en familjerestaurang, med en avslappnad atmosfär och tid för samvaro för gammal som ung. 

Det där med att ta sig tid att vara tillsammans, och njuta av god mat, är en central del i det erbjudande som Jensens Böfhus står för. Där finns lekrum och glassbar, samt biffar och cocktails. Barn äter för halva priset på söndagar och studenter får 20 % rabatt måndag–torsdag. 

Restaurangkedjan som spridit sig från Köpenhamn

Jensens Böfhus är alltså en dansk kedja, som har ett tjugotal restauranger i Köpenhamn, på Fyn, Själland och Jylland. Kedjan har funnits i 30 år och har för närvarande fem restauranger i Sverige. Två i Stockholm, två i Malmö och en i Jönköping. 

Restaurangerna i Stockholm ligger mitt i den så kallade smeten på Vasagatan respektive Sergelgatan. De i Malmö finns i city vid kanalen och vid Emporia. Och den i Jönköping ligger i city intill biografen Filmstaden. Med andra ord är det många svenska städer som ännu väntar på sitt första Jensens Böfhus. Den som väntar på nåt gott kanske tycker sig vänta alltför länge. Fast en tur till Malmö, Jönköping eller Stockholm är väl aldrig fel, och då har man lunch- eller middagsplanerna klara.

Jensens Böfhus vid Emporia

Böfhuset vid Emporia i Malmö kan förresten förtjäna några extra ord. Dels ligger det inte långt från Köpenhamn – bara en tur över Öresundsbron så är man där, och Skåne har ju också varit danskt en gång i tiden. Men utöver det så ligger restaurangen väldigt strategiskt placerad. Det är ett stenkast till Malmö Arena där det ständigt finns olika pågående evenemang att välja mellan och låta sig roas av.

Lika långt är det till det stora köpcentret. Om man tillbringat några timmar där så kan man verkligen behöva en paus på Jensens Böfhus. Och med tanke på att tågstationen och flera busshållplatser också ligger runt knuten så kan man lämna bilen hemma och tillåta sig att avnjuta en öl eller ett glas vin till maten.

Menyn på Jensens Böfhus

På menyn för barn finns exempelvis Grillad Meteor, Galaxben och så mycket mjukglass man orkar för 49 kronor. För de vuxna finns en väldig massa att välja mellan, såsom Angus-biffen till lunch för 119 kronor, spareribs, räkcocktail, olika friterade snacks, vitlöksbröd, samt olika steaks, ribeyes och oxfiléer. 

Det finns också burgare, fisk, salladsbar, efterrätter, kaffe, läsk, öl och vin. Där finns helt enkelt väldigt mycket att välja mellan. Och så har restaurangkedjan förstås de olika sorters såser som de är kända för, framför allt då kanske Jensens Favoritsås med smak av solmogna tomater, som också går att köpa i våra livsmedelsbutiker.

Tillbehör till biffen på Jensens Böfhus

På kvällen gäller att om man väljer en rätt där det ingår potatis och sås så kan man be om obegränsat med påfyllning av dessa tillbehör, utan att det kostar extra. Om man inte kunnat motstå en rätt där detta inte ingår så kan man, som tur är, köpa en eller flera portioner av potatis och/eller sås att ha till. Det som finns att välja mellan är:

  • Råstekt potatis
  • Potatisgratäng
  • Tjocka fries
  • Bakad potatis 
  • Pepparsås
  • Whiskysås
  • Favoritsås 
  • Bearnaisesås

Nu vattnas det lite i munnen, eller hur? Det är bara att ge efter och bege sig till närmaste Jensens Böfhus.

You may also like