Hem » Till den som vill förlänga sommaren – bygg pool!

Till den som vill förlänga sommaren – bygg pool!

by Christian Krog

Under vinterhalvåret är det vanligt att börja drömma sig tillbaka till sommaren. I Sverige är sommaren kort, men det finns olika knep för att förlänga sommaren lite extra. Att bygga en pool i trädgården är ett sätt. En pool är ett perfekt sätt att njuta av de varma temperaturerna på sommaren. Du kan bada i poolen redan från våren till en bit in på hösten. För dig som är sugen på att bygga pool kan du läsa vår guide här:

Vad behövs för att bygga en pool?

För att bygga pool behövs det rent praktiskt en tomt där det finns plats för en pool, en poolstomme och ett pooltak. Det kan också behövas en poolpump för att hålla vattnet rent. Men det som även behövs för att bygga en pool är tid, planering och tålamodd. En pool är ett stort projekt som kommer ge ett resultat som du ska njuta av i många år. Det gäller därför att inte vara för ivrig, utan låta poolbygget ta den tid som krävs. Ett poolbygge är även en dyr process, så det krävs att det görs när du har tillräckligt med pengar för att investera i en pool. Du måste också ta hänsyn till driftskostnaderna, som inkluderar vatten- och elkostnader.

Är det värt att bygga en pool själv?

Det är inte alltid lätt att avgöra om det är värt att bygga en pool själv eller att ta professionell hjälp. Det finns många faktorer du måste beakta, som t.ex. kostnaden, tiden och ansträngningen som krävs. Dessutom är det mycket research att göra när du bygger poolen själv. Det gäller både research om tekniska tips för att bygga pool, men även gällande materialval. Du kan ofta spara mer pengar på att göra det själv, jämfört med att anlita en professionell poolbyggare. Men det går vanligtvis snabbare om du anlitar hjälp, samtidigt som du kan vara säker på att resultatet blir snyggt och säkert.

Vilka är de olika typerna av swimmingpools som finns ?

Det finns olika typer av pooler, allt från en stor swimmingpool till små badtunnor. De flesta pooler är antingen uppvärmda eller kylda, och det finns även pooler som har saltvatten istället för klor. Det finns många olika sorters pooler att välja mellan, och det är viktigt att du väljer en som passar dina behov och din budget. Om du vill ha en pool som du kan använda hela året, bör du titta på uppvärmda pooler i bra kvalité. Dessa håller sig varma under hela sommaren, och det gör att du inte behöver bekymra dig om att det ska bli kallt i vattnet. Kylda pooler är ofta billigare att installera, men de är inte lika bekväma att använda under de kallare månaderna. Saltvattenpooler är en ny typ av pool som blir allt mer populär. Dessa innehåller salt istället för klor, och det gör dem mycket skonsammare för huden och håret.

Var ska poolen placeras?

Det finns ingen exakt regel för hur poolen ska placeras, men det är viktigt att tänka på att den ska vara i närheten av en vattenkälla så du enkelt kan fylla på den. Poolen ska också vara på en plats där det är lätt att hålla den ren och fritt från smuts och löv. Försök därför att placera poolen långt ifrån träd. Träden kan även skugga poolen, och de flesta föredrar att placera poolen på en solig plats. Ett sista tips är att tänka på ifall du kommer vilja uppgradera poolområdet. Då är det bra att lämna plats för exempelvis ett poolhus.

När ska man börja poolbygget?

I Sverige är det vanligast att bygga poolen under våren eller sommaren, när temperaturen är varm och solen skiner. Då har du också möjlighet att använda poolen under en längre period. Det är dock bäst att börja planera ditt poolbygge på hösten. Då har du god tid på dig att planera ditt bygge och hinna med att jämföra offerter från olika firmor för att optimera ditt bygge.

Vad krävs för att underhålla en pool?

En pool är en stor investering, och det är viktigt att du tar hand om den på rätt sätt för att den ska hålla i många år. Det finns olika saker du behöver tänka på när du ska underhålla en pool, och det är viktigt att du gör det regelbundet för att undvika problem. En av de viktigaste sakerna är att rengöra poolen ofta, och det finns olika sätt att göra det. Du kan använda en poolborste eller en poolrengörare, och det finns olika typer av rengöringsmedel som du kan använda. Det är också viktigt att tänka på pH-balansen i poolen, eftersom det påverkar hur rent vattnet blir.

Det finns nog inte många som inte gillar att ta ett dopp i poolen under sommaren. Många önskar även att sommaren kunde hålla i sig lite längre. Med en pool hemma kan du alltid ta ett svalkande dopp, oavsett väder!

You may also like