Hem » Martin Ådahl LO borgen

Martin Ådahl LO borgen

by Christian Krog

Tavlan som var en belöning blev istället en dramatisk händelse. Martin Ådahl fick utmärkelsen för Årets Centerparlamentariker under 2020 och fick då en karikatyrtavla föreställande honom själv framför en brinnande LO borg. Det var föreningen Centerstudenter som gav Ådahl tavlan.

Målningen väcker känslor

Flera talespersoner från olika partier yttrade sig omgående efter att Ådahls partikamrat Emil Källström gratulerat via Twitter. Partiledaren Annie Lööf var snabb att hävda att Centerpartiet tar avstånd från tavlan av Martin Ådahl LO borgen. Även LO:s ordförande Susanna Gideonsson blev upprörd. Hon menar att nivån på samhällsdebatten har sjunkit otroligt lågt. Till och med Socialdemokraterna gör ett uttalande på sin Twitter som menar att C bör be LO om ursäkt.

Faktum är att Martin Ådahl själv påpekade olämpligheten i tavlan när han tog emot den. Han kallade den en karikatyr av debatten mellan LO och sig själv. Ådahl tog även han avstånd från inläggen på Twitter.

Var tavlan en tavla?

Frågan är vad avsikten med tavlan egentligen har varit. Med tanke på att Kapitolium stormades bara någon månad innan den här tavlan överlämnades kan det vara känsligt för en politiker att förknippas med avbildade demokratiska institutioner i brand. Kanske var det som Ådahl själv påpekade, en karikatyr av en debatt.

 

You may also like