Hem » Röda Korsets ”Second hand”

Röda Korsets ”Second hand”

by Christian Krog

Nu för tiden blir fler och fler medvetna om vikten av att handla miljösmart och att spara på naturens resurser. Nästan 70-80 % av den miljöpåverkan en produkt har, kommer nämligen av tillverkningen. Det som tidigare blev sett som något som var fattigt och kanske något att skämmas för, har med tiden blivit både trendigt och något som även de mer bemedlade förespråkar.

Genom att handla på second hand belastar inte de kläder eller möbler du köper miljön lika mycket som nytillverkade produkter. Allt det Röda Korset säljer håller dessutom hög kvalitet och det du köper är funktionstestade, helt och fräscht. Den enda skillnaden är att det finns spår av användning, till exempel repor eller skavda ytor.

Det är därför egentligen ingen skillnad att handla på second hand mot att gå i en butik som säljer antika föremål. Inte sällan är det i princip bara åldern som skiljer, men också att skicket ofta är bättre i second hand-butiker med ett modernare utbud.

Populära butiker – Röda Korset

I Mellansverige finns bland annat de här butikerna som drivs av Röda Korset:

Röda Korset second hand Uppsala

Butiken finns på Danmarksgatan 20 B och har öppet måndag till fredag klockan 11–16. Gåvomottagning är öppen måndag till fredag kl. 10–18.

Röda Korset second hand Stockholm

I Stockholm har Röda Korset en butik på Hornsgatan 56, med öppettider onsdag – fredag klockan 12.00-18.00 och lördagsöppet klockan 12.00-16.00.

Röda Korset second hand Södermalm

På Östgötagatan 67 C i Södermalm har Röda Korset både butik och café som är öppet följande tider:

Butik: Måndag – Fredag klockan 11:00-18:00. Lördag klockan 11:00-17:00.

Café: Måndag – Fredag klockan 11:00- 16:30. Lördag klockan 11:00-16:00

Röda Korset second hand Trollhättan

I Trollhättan ligger Röda Korsets butik på Södra Hamnvägen 3 och aktuella öppettider blir löpande publicerat på sociala media.

Andra städer med second hand-butiker

Så klart finns det butiker som Röda Korset håller i också på andra platser i landet. Det finns hela 250 butiker och de allra flesta har också en varumottagning. Där du kan göra ännu mer för miljön dina medmänniskor genom att donera det du inte längre behöver. Då kan de sakerna istället få ett nytt liv hos någon annan som kommer kunna använda dem en stund till.

Överskottet av Röda Korsets verksamheter går till olika hjälpinsatser där du, genom att handla på second hand, indirekt också köper mat till svältande familjer eller betalar barns skolgång. Det är därför ett konstruktivt sätt att omvandla din konsumtion till bistånd åt behövande.

You may also like