Hem » 5 tips för hur du planerar din dag på ett effektivt sätt

5 tips för hur du planerar din dag på ett effektivt sätt

by Christian Krog

Att ha en plan är nyckeln till en effektiv och smidig dag. Trots detta är det alldeles för få som faktiskt planerar sina dagar, vilket resulterar i att de inte riktigt vet vad de ska göra, eller att de blir överväldigade av alla olika alternativ.

Därmed är det viktigt att man faktiskt tar fram en plan för varje enskild dag, något som lyckligtvis är väldigt enkelt att göra.

Planera din dag på ett effektivt sätt med följande 5 tips

Nedan är våra bästa exempel:

Balansera mellan måsten och nöjen

Att ha balans i livet är något som de flesta eftersträvar, men är något som ofta glöms bort när man planerar sin dag. Många gör misstaget att fylla hela dagen med jobb och måsten, vilket gör att de snabbt blir omotiverade eller tycker att livet är för tråkigt.

Nyckeln är att även planera in roliga saker. Här väljer du helt och hållet själv vad du tycker är roligt, och kan vara allt från att laga en middag med din partner, se på film och TV-serier, eller att spela på casino online. Oavsett vad är det viktigt att du planerar in nöjen, och om du väljer det sista alternativet är det viktigt att du även skapar en spelbudget för ansvarsfullt spelande.

Ha fasta tider

Fasta tider gör att du snabbt och smidigt vet vad som ska göras. Vi rekommenderar att du börjar med de jobbigaste uppgifterna direkt på morgonen, följt av någon form av belöning.

Du kan exempelvis skapa olika strukturer för olika delar av dagen, t.ex. en morgonrutin, kvällsrutin och allt däremellan.

Börja dagen innan

Många av världens mest framgångsrika personer säger att dagen egentligen börjar dagen innan. De skriver kommande dagsagenda redan kvällen innan, vilket gör att de snabbt och smidigt kan komma igång med dagen när de väl vaknar.

Därmed kan det vara en bra idé att skriva ner kommande dagsagenda redan på kvällen innan. Du kan med fördel placera den bredvid sängen, så att du snabbt och smidig kommer igång när dagen väl börjar.

Kom ihåg att planera för oförutsägbara händelser

Ett vanligt misstag är att inte planera för oförutsägbara händelser. När de väl inträffar ställs hela dagens schema på kant, vilket gör att de blir överväldigade eller inte följer schemat överhuvudtaget.

Därmed kan det vara en bra idé att aktivt planera för detta, för att på så sätt kunna följa resten av schemat ifall det värsta händer.

Gör planeringen till en rolig grej

Att planera ska inte vara en börda. Gör därför planeringen till en rolig grej, exempelvis att du planerar i samband med att du fikar eller gör något roligt. Du kan även skaffa en fin penna och anteckningsbok som du bara använder för planeringen, eller liknande saker som förhöjer upplevelsen.

You may also like