Hem » Nya aktiviteter du kan pröva hemma idag

Nya aktiviteter du kan pröva hemma idag

by Christian Krog
BankID

Egentid är en viktig del av vardagen. Oavsett var i livet du befinner dig behöver vi alla då och då koppla av och umgås med familjen eller bara spendera lite kvalitetstid mol allena. Men att bara sitta hemma och rulla tummarna mår ingen bra av. 

Därför har vi samlat några aktiviteter du kan pröva hemma idag för att komma i form, lära dig något nytt eller bara för att koppla av lite.

  1. Handarbete

Att känna sig kreativ är för många viktigt för det psykiska välbefinnandet. Det finns många olika sorters handarbete man kan ägna sig åt för att släppa lös kreativiteten. Allt från stickning och virkning som man bara behöver lite garn och nålar för komma igång med, upp till stora hemmaslöjdsprojekt som kräver en hel verkstad. Vad man väljer beror på om man bor i lägenhet eller har ett hem med utrymme för ett dedikerat hobbyrum. Internet och framför allt Instagram och YouTube är bottenlösa källor som du kan hämta inspiration från.

  1. Spela dataspel

Att spela spel är inte något som bara barn ägnar sig år nuförtiden. Den första generationen som växte upp med dataspel i Sverige är nu i medelåldern och det finns vuxna i alla åldrar som behållit ett spelintresse. Kanske är du en spelare som gillar att fördriva några minuter då och då med enklare pusselspel eller genom att spela online slots. Vad vi vill uppmuntra är att när du får lite tid över, ta dig tid att vidga dina vyer och även prövar andra typer av spel. Det finns spel såsom strategi och RPG som man kan fördriva veckor med. Många spel kan dessutom bli en social aktivitet där du kan få nya vänner online eller spela mot gamla kompisar oavsett vart de befinner sig i världen.

  1. Brygg öl

Att brygga öl hemma är en trend som har vuxit kraftigt de senaste tio åren. Faktum är att det är en hobby som man kan komma igång med förvånansvärt enkelt och billigt. Det finns färdiga satser med recept som är enkla att följa. När man har några sådana hemmabryggningar under bältet och känner sig bekväm kan man köpa på sig mer utrustning och experimentera med egna recept. Det är då dock viktigt att ha ett utrymme i hemmet där man kan kontrollera miljön och temperaturen exakt. En liten kontakt med en bakteriesmittad yta eller någon grad fel i temperaturen under jäsningsprocessen kan vara skillnaden mellan ett gott och spännande hemmabryggt öl man stolt kan bjuda vännerna på och en illaluktande och odrickbar sörja. 

  1. Gå till gymmet hemma

Det är många som har dyra gymabonnemang som man inte utnyttjar alls till den grad man skulle behöva för att få valuta för pengarna. Om du är en sådan soffpotatis kan det vara ett enklare steg att istället börja gymma hemma. För att komma igång behöver du egentligen bara en matta som underlag. Det finns gott om övningar du kan göra bara genom att använda din kropp. Några fria vikter gör det ännu bättre. För många är det faktiskt inte själva träningen utan att det är för jobbigt att orka ta sig till gymmet som är den stora spärren som förhindrar en från att komma i form. Är du en sådan person så rekommenderar vi hemmagymmande starkt. Att slippa alla konstiga människor på gymmet är också en bonus.

  1. Starta en YouTube-kanal

Om du inte är en person som tittar på mindre och nischade YouTube-kanaler är det lätt att tro att en egen kanal bara är något för mediaproffs och influensers. Men det finns faktiskt gott om människor som driver framgångsrika kanaler antingen som en hobby, extraknäck, eller för några få, till och med som ett heltidsjobb. Din kanal kan handla om vad som helst som du har en passion för. Faktum är att alla de hobbytips vi bjudit på i artikeln kan också bli temat på din kanal. Är du inte bekväm med att prata framför en kamera finns det gott om typer av videos du kan göra där du inte behöver visa ditt ansikte överhuvudtaget. Du behöver inte köpa en massa dyr kamerautrustning för att komma igång. Har du en modern mobiltelefon så har du en kamera som duger gått att komma igång med. Videoredigering finns det gott om gratisprogram och appar som också duger för en nybörjare. 

Hittar du rätt nisch så kan du få ett troget följe och lära dig mycket nytt. Kanske kan du till och med i framtiden kan få en ny inkomstkälla! 

Alla dessa är saker du kan ägna dig åt utan att behöva kliva utanför dörren.

You may also like