Hem » Se svaret på – ”How to root htc mytouch 3g slide v2.2.4”

Se svaret på – ”How to root htc mytouch 3g slide v2.2.4”

by Christian Krog

”Rooting” är en process som ger användaren full kontroll över sin Android-enhet. Det innebär att man får tillgång till enheten på djupet, och kan ändra systeminställningar, installera förbjudna appar, och utföra andra operationer som inte är möjliga utan rooting.

Att roota en HTC MyTouch 3G Slide med version 2.2.4 av operativsystemet är inte särskilt svårt, men det kräver lite teknisk kunskap och förståelse för vad man gör. Följande steg bör utföras med försiktighet, och på egen risk.

  1. Ladda ner och installera programvaran ”SuperOneClick” från hemsidan www.shortfuse.org/superoneclick. Detta är ett verktyg som gör det enkelt att roota Android-enheter.
  2. Anslut din HTC MyTouch 3G Slide till datorn med en USB-kabel. Gå till inställningarna på enheten, och aktivera USB-debugging. Detta gör att datorn kan kommunicera med enheten under rooting-processen.
  3. Öppna SuperOneClick på datorn, och välj alternativet ”Root”. Låt programmet köra, och vänta tills det har slutfört processen.
  4. Starta om enheten, och kontrollera att rootingen lyckades genom att installera appen ”Root Checker” från Google Play. Öppna appen, och klicka på knappen ”Verify Root”. Om det visas att enheten är roottad har allt gått som det ska.

Rooting öppnar upp möjligheten att använda en mängd olika tillägg och förbättringar på din HTC MyTouch 3G Slide, men det är viktigt att man tänker på att det också innebär en viss risk. Genom att roota en enhet bryter man mot tillverkarens garanti, och det finns en chans att enheten kan skadas eller bli oanvändbar om man gör fel under rooting-processen. Man bör därför vara säker på att man vet vad man gör innan man försöker roota sin enhet.

You may also like